Kirjoittaminen on jotenkin jäänyt. Johtuisikohan siitä, että myös elämä on vähän jotenkin jäänyt. Olen tänään katsonut yhteensä 11 osaa Sinkkuelämää ja Frendejä. Ei mikään ihme, että on niin paljon niin hurjan jännittävää kerrottavaa.

Noin. Sammutin valot ja sytytin kynttilän. Nyt vielä romanttista musiikkia soimaan, niin johan alkaa jonkin sortin toiminta... mielikuvituksessani. Ai soittimessani oli Lapko. No, kelpaa. En jaksa nousta vaihtamaan.

Yllättävää, etten tänäänkään lähettänyt sähköpostia iltalukioon. Pian minulta jää ruotsin kurssi väliin. Harmi.

En ihan osaa päättää, onko minulla kuuma vai kylmä. Olkapäillä on kuuma, varpailla on kylmä. Toinen jalka hytkyy häiritsevästi.

Luen William Goldingin Kärpästen herraa. Melkoisen ahdistava kirja. Julma etten jopa sanoisi. En tiedä, haluanko lukea sen loppuun.

Olisi pitänyt pyytää ryhmänohjaajalta se tarinani takaisin. Hävettää vain jotenkin. Mikä kirjailija minä kuvittelin olevani, kun sellaista siihen kirjoitin. Hölmö tyttö. Lopultahan se, että näyttää runoilijalta, ei tee kenestäkään runoilijaa.

Testailen vain
turhaan hain
Löydä en sitä
itsekään tiedä mitä
Mis' onkaan mun kohtaloin?
Mitä sen eteen tehdä voin?
Kai kuolo minutkin korjaa
ei sääli se edes näin sorjaa

Kunhan kokeilin. Tukossa taitavat ne minunkin runosuoneni olla. Enkä edes ole kovin sorja. Mitä "sorja" edes tarkalleen ottaen tarkoittaa? Minusta se on jotenkin hoikka, pieni ja siro. Notkea. En osaa sanoa. En käytä kovin usein kyseistä sanaa.

Äiti painottaa aina vitamiinien merkitystä, jotenkin minäpä kipaisin hakemassa itselleni mandariiniin. Nyt minä kuorin sen (huomaatteko kuinka jännittävää?)

Tapasin viime viikolla aivan ihanan psykiatri-sedän. Hän puhui kovin kauniisti minulle: "Sä pyörit ympyrää sumussa jäätyneellä järvellä. Milloin tahansa se jää voi murtua ja sä uppoat taas niihin tunteisiin. Meidän pitää saada sut kuivalle maalle sieltä, sä olet vain eksyksissä". Se oli niin nätisti sanottu. Kuin en olisikaan hullu. Tosin seuraavaksi hän nosti lääkkeeni annostusta ja määräsi lisäksi toistakin lääkettä, unen takia. Uni- tai nukahtamislääkkeitä minulle ei voida määrätä. On liian suuri riski, että söisin niitä kerralla liian monta. Hassua, kuinka se riski kasvaa vähän lisää jokaisen unettoman yön jälkeen.

Ehtisin katsoa tänään vielä jakson tai kaksi Frendejä. Jotenkin tuntuu, etten nuku ensi yönä.

M