Eilen oli sitten ne Euroviisut. Hieman minuakin huimasi tuo naapurivaltiopolitiikka, mutta vielä enemmän huimasi vanhempieni puheet. Ensin he haukkuivat tuota naapurivaltioiden suosimista, mutta annas olla kun Venäjä ei antanut Suomelle pisteen pistettä. Inhottavaa tekopyhyyttä. Muuten Viisut olivat melkoisen positiivinen yllätys. Hienot puitteet olivat Helsinkiin saaneet aikaan, ei tarvinnut yhtään hävetä. Krisse oli aluksi yllätys, negatiivinen sellainen, mutta hyvinhän hänkin lopulta kuvaan sopi. Tarkemmin ajateltulta, kuka sopisikaan paremmin Euroviisuihin kuin höperö prinsessablondi Krisse? Videopostikortit miellyttivät minua erityisesti. Ei aina vain sitä ikuista saunaa ja vihtaa, vaan myös Tuskaa ja sellaista. Ne antoivat ihan hyvän kuvan Suomesta mielestäni. Jaanan ja Mikon ranska nyt oli vähän mitä oli, mutta annettakoon se heille anteeksi.

Itse koin oman suurimman viisuelämykseni kesken Turkin kammottavan Shake it up Shekerim (tai siihen suuntaan) kappaleen. Miekkonen, herranen aika, lähetti minulle viestin. Umpitunnelissahan hän varmasti oli, mutta olen positiivisesti yllättynyt jo pelkästään siitä, että hänellä yhä on numeroni.

Äitienpäivä. Minulla on vaikeat välit äitiini, vaikka toki rakastan häntä suunnattomasti. En minä kuitenkaan edes äitienpäivänä leiki, että meillä olisi loistavat välit ja hyväksyisin kaikki äidin valinnat ja mielipiteet. Tietysti halattiin ja annettiin lahjoja, hän on kuitenkin ainut äitini, mutta eipä juuri muuta. Itselleni oli paljon tärkeämpää nähdä mummoa. Mummo on ihanan vanha ja viisas, aivan toista luokkaa kuin kiivaat tyttärensä. Mummo on aivan mahtava.

Tänään on ollut sellainen hyvä päivä. Melkein kuin ei olisikaan mitään. Hieman on itkettänyt, mutta olen jopa ajatellut kesää. Sehän on hyvä asia, eikö? Tänään tuntuu, että en sittenkään hyppää yhdeltäkään sillalta. Mielenkiinnolla odotan, mitä huominen tuo tullessaan. Olisipa näin aina. Ne ihmiset, jotka romantisoivat mielenterveysongelmia, eivät ole koskaan kokeneet niitä. Virginia Woolf saattoi ammentaa paljon teoksiinsa omasta ahdistuksestaan, mutta hän kuitenkin päätti päättää päivänsä hukuttautumalla jokeen. Kärsivä taiteilija ei ole mikään tavoiteltava asia.

On kerrassaan kaunis päivä.

M