Tein sen. Värjäsin hiukset. Siinä tuolissa istuessani meinasin katua, mutta en kuitenkaan perääntynyt. Olen itse oikeastaan äärettömän tyytyväinen. Enää en ole blondi. Nyt hiukseni ovat kuparista oranssia, aika räväkät. Näytän enemmän itseltäni.

Olen äärettömän onnellinen, että perheeni suhtautui hyvin. Pelkäsin ihan hirvittävästi istuessani bussissa matkalla kotiin. Ajattelin, että käy kuten silloin, kun leikkasin hiukseni. Eiväthän nuo kehuneet, mutta en myöskään kuullut sitä, mitä odotin: "Miten sinä voit olla noin helvetin tyhmä? Miksi sinä haluat tuhota itsesi?"

Nyt on hyvä ja rauhallinen olo. Ryhmäni oli tänään retkelle läheisessä saaressa ja paistelin siellä lettuja. Oli oikein kivaa. Kun tunsi kaikki ja hetkeen ei ollut paineita mistään. Ehkä se oli se lettujen paistaminen. Kotityöt tekevät hetkittäin onnelliseksi.

Minä täytän ensi sunnuntaina kahdeksantoista. Uskomatonta. Kuukausi sitten en olisi uskonut, että elän vielä tässä vaiheessa.

Vasemmassa käsivarressani on kymmenen sentin matkalla yli kuusikymmentä haavaa tai arpea. Laskin sen huvikseni. Tuntuu hurjalta.

M