Twin Peaks on ihan järjettömän pelottava sarja. Tai kun sitä koittaa miettiä, niin eihän siinä mitään pelottavaa oikeastaan ole, mutta se tunnelma... Pakko pistää kaikki valot päälle, että pääsen sen katsomisen jälkeen tähän huoneeseen. Aivan ehdottomasti ainut ohjelma, jota seuratessani voin olla iloinen mainoskatkoista. Pääsee hetkeksi irti pelosta: "tää olikin vaan telkkari". Mutta David Lynch osaa asiansa. Mieletöntä tunnelmien luontia. Aijai.

Yleisesti ottaen mä en pidä tv:stä. Suurin osa ihmisistä vain tuijottaa sitä ja ottaa vastaan kaiken, mitä se tarjoaa ("sitruunan on pakko puhdistaa lakkamaali matosta, kun ne Päivien viemässä teki niin!"). Oma ajattelu? Kenties voisi miettiä, mitä uskoa ja mitä ei. Silmistä näkee, ettei päässä liiku mitään. Se on ikävää, mutta valitettavasti sille ei voi mitään. On hirvittävän paljon helpomaa vain omaksua tietoa, kuin itse keksiä jotain. Minä katson tv:tä niin vähän nykyään, että aika usein tulee epämiellyttävä olo, kun yritän. Huomaa itse, miten aivot sammuu. Poikkeuksia on toki, mutta vähän. On surullista, että elämän sisältö on tietokone, mutta vielä surullisempaa on, jos elämän sisältö on tv. Tietysti paljon riippuu, mitä koneella tekee. En voi väittää, että pelkkä miinaharavan pelaaminen olisi kehittävämpää kuin vaikka uutiset.

Toinen asia, mitä en harrastaa enää, on radio. Voisi kuvitella, että minä musiikista pitävänä ja toimittajaksi aikovana ihmisenä, pitäisin kovinkin radion kuuntelusta. Mutta ei. Vihaan sitä. En ole nyt yli vuoteen kuunnellut enempää kuin pakolliset automatkat (ja silloinkin se ihan yleisen rauhan säilyttämiseksi on vanhempien valitsema kanava). Uutta musiikkia löytää, kun pitää korvat auki ja omistaa kirjastokortin. Mainokset myös vituttavat minua. Radiokanava, joka meidän autossamme soi, on joka-aamuista kidutusta: samat huonot juontajat ja surkeaa läppää, soittolista on noin kolmen todella huonon biisin pituinen ja samat mainokset pyörivät jokaisessa välissä. Sillä on paikallisradio-syndrooma. Koitetaan keskittyä siihen, ettei ärsytetä ketään, joten kaikki on hirvittävän hajutonta ja mautonta. Aina vain se tasapaksuin vaihtoehto. Toimittajat uskaltavat kommentoida vain tv-sarjoja (joita en seuraa, joten  ei kyllä voisi vittu vähempää kiinnostaa). Miksi ihmiset alentuvat siihen? Koska ne yksilöt, joiden ajattelun tv on sammuttanut, eivät halua etsiä enää mitään uutta tai raikasta. Helpompi ottaa vastaan sitä valmiiksi pureskeltua, vaikka se sitten olisikin paskaa. Ihmiset ovat laiskoja ja tyhmiä.

Tämä kaikki vituttaa minua nyt niin paljon, ettei pelota enää ja uskallan käydä nukkumaan.

M